top of page
Фото автораSergey Dzhevaga

Червень 2024 

  

Наш фонд в більшості своїй завжди допомагав медициною, засобами облаштування позицій. Завжди є що везти але хочу відзначити що з базовими потребами (якщо казати про медицину) наших захисників в більшості випадків вже все більш менш нормально. Да, знаю бувають випадки, але з мого досвіду це більш виключення і як правило все це залежить виключно від командування підрозділу. 

  

З цього року ми вирішили розширити спектр номенклатури нашої допомоги захисникам та окрім цього вирішили ще відкрити окреме направлення нашої роботи, а саме допомога цивільним в прифронтових зонах. Сподіваюсь з часом зможу розповісти про це направлення нашої діяльності. 

  

Але зараз не про це :) 

  

Перші реби ми придбали і привезли в лютому місяці. 

В цих постах саме про це. 

 

Детально поспілкувавшись з військовими ми зрозуміли що питання забезпечення РЕБами дуже важливе. Ми почали вивчати ринок, виробників, специфікації. Ринок начеб то і є але він досі не системний і начебто пропозицій багато але і багато не якісних товарів і недоброчесних постачальників. Після 3-4 тижнів пошуку ми знайшли компанію яка планувала за 2-3 тижні випустити в продаж реби з частотою яка ставала дуже актуальної на лінії фронту а саме 700та. Ми поспілкувались з підрозділами з якими ми працюємо і сформували запит. Бюджет усього проекту склав 900 000,00 грн., важка така сума. І почались пошуки донорів… Гадаю Ви знаєте що зараз цей процес вкрай важкий. 


Перебираючи компанії які допомагають нам постійно, ми звернулись до СК ІНГО, яка завжди допомагає нам. І відповідь яку ми отримали нас дуже приємно вразила. Страхова компанія ІНГО в цьому році святкує 30 років і гроші які мали йти на святкування, подарунки і всілякі такі речі які б могли бути присвячені святкуванню вони вирішили витратити на допомогу нашим захисникам. 

Тобто вони повність профінансували придбання РЕБів. 


На мою особисту думку багатьом компаніям треба брати приклад з СК ІНГО! Я особисто та мої колеги дуже вдячні за таку позицію компанії і постійну підтримку нашого фонду і наших захисників. 


Наприкінці березня ми оплатили реби і почали чекати. Пройшло 3 тижні від оплати і начебто реби мали бути готові, та нажаль виробник повідомив що у нього проблеми з постачанням. Як потім ми з'ясували проблеми були на митниці. І тут ми почали нервувати. Не буду описувати все що відбувалось під час очікування ребів, але ми піднімали як то кажуть усіх хто міг би нам допомогти. 


Тільки 11.06.24 ми змогли забрати усі реби і одразу почали планувати поїздку щоб розвезти їх по підрозділах. Планували ми не довго :) і 15 ми вже їхали на схід. 





Все відали, усі дуже раді але ця поїздка була особлива. Ми начебто їхали по звичайному нашому маршруту по якому їздимо вже 2 роки але багато чого змінилось… 

ЛБЗ наближається і це чутно і видно. 

Курахово - Покровськ - Констаха чутно арту, постійно, кожні 5-10 хвилин. Більше руйнації 


І саме жахливе - на вулицях стало мало людей… Ми звикли бачити в цих місцях мурашник, завжди багато людей і постійний рух. А зараз…


Дуже важко на це дивитись і розуміти що фронт близько. 


І що ж робити. 

Звісно кожний буде приймати для себе своє рішення. Але для мене особисто - треба допомагати ще більше нашим захисникам і інших варіантів бути не може. Хтось буде обирати якісь інші варіанти і тікати з країни, давайте будемо відверті будуть і такі. Хтось буде кричати що то все влада має робити або міжнародні партнери. Варіантів що ми можемо почути є дуже багато. Але я знаю одне, якщо я та мої  колеги і друзі можуть щось зробити то ми маємо це робити і крапка, не чекати, не теревенити, а просто робити справу. 


Ще один з аргументів який Ви зараз не почуєте але про це дуже багато хто говорить мовчки…  Стає мало грошей у людей. Так я це розумію. Нажаль це так  і нажаль так буде і для того щоб такого не було затягуємо паски, починаємо економити збільшуємо свої донати і допомагаємо тим кого знаємо або тим кому довіряємо. 


Не чекайте - треба діяти. Проблеми не розсмоктуються, вони вирішуються і не кимось, а тільки особисто! 

Сил Нам! 

Віри Нам! 

  

Слава Україні! 

З повагою та вірою 

SVD 

65 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page